Gebruik van LED TL-lampen in verlichtingsarmaturen

LED-verlichting wordt steeds populairder, en één manier om ze te gebruiken is in verlichtingsarmaturen. Deze lampen hebben een groot aantal voordelen, en u kunt een hoop geld besparen terwijl u uw huis of kantoor verlicht. Ze hebben ook een lager energieverbruik dan andere verlichtingsopties. Bovendien kunnen LED-lampen worden gedimd, zodat u ze kunt gebruiken op een schema dat u uitkomt.

Type lamp

Het kiezen van het juiste type Led tl lamp is essentieel voor het bereiken van de beste resultaten. Er zijn verschillende soorten buizen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. De meest voorkomende zijn de lineaire buistypes, zoals T8 en T5. Deze zijn ongeveer een inch in diameter en gebruiken een G13 medium bi-pin basis. Andere opties zijn de T5HO, die bestemd is voor hoge armaturen.

Bij de keuze van het juiste type voor uw Led tl armatuur moet u bepalen hoe ze zullen werken. U zult een lamp willen kiezen die compatibel is met het voorschakelapparaat dat door de armatuur wordt gebruikt. Er zijn twee hoofdtypen: Type A en type B. De eerste zijn compatibel met de voorschakelapparaten die door de vorige generatie fluorescentielampen werden gebruikt. Buizen van type A daarentegen vereisen geen vervanging van de voorschakelapparatuur of herbedrading.

Afhankelijk van de grootte van het armatuur, zult u de diameter van de buis willen overwegen. De meest populaire maat is de T8 (vier voet). Er zijn echter ook andere lengtes beschikbaar. T12’s werden traditioneel gebruikt in bewegwijzering, maar worden geleidelijk afgeschaft. In plaats daarvan kunt u T8’s overwegen.

Een voordeel van het gebruik van LED-buizen is dat ze in wezen ballastvrij zijn. Ze zijn energie-efficiënt en hebben een hogere lichtopbrengst per watt dan fluorescentiebuizen. Ze verbeteren ook het milieueffect van commerciële gebouwen en verlagen de operationele kosten. Hoewel ze misschien geen directe vervanging zijn voor TL-buizen, bieden ze wel dezelfde lichtkwaliteit.

Als u op zoek bent naar LED-buizen te installeren in meerdere armaturen, type C-buizen zal werken met een externe driver, net als lineaire TL-verlichting. Terwijl type C installaties nog steeds vereisen verwijdering van de bestaande fluorescerende ballast, ze hebben ook scherpe 0-10V dimmen en motion-based controle systemen. Dit type LED buis vereist echter een uitgebreidere installatie dan Type A lampen.

Grootte

Er zijn verschillende factoren om te overwegen bij het bepalen van de grootte van een LED TL-buis. Zorg er allereerst voor dat het armatuur compatibel is met de LED-lampen die u wilt gebruiken. Er zijn verschillende soorten TL-buizen, en sommige maken gebruik van voorschakelapparaten om de helderheid te regelen. Het is echter belangrijk op te merken dat deze lampen niet compatibel zijn met fluorescerende T8- of T12-armaturen.

LED-buizen zijn verkrijgbaar in verschillende gangbare lengtes en diameters. Typisch, hebben zij een T8 diameter en een lengte van vier voet. Er zijn ook een paar verschillende lengtes op de markt, zoals T12 en T5. T8’s zijn uitwisselbaar, maar controleer of ze compatibel zijn met uw bestaande voorschakelapparaat.

Een nadeel van LED-buizen met twee uiteinden is dat ze een aparte LED-driver nodig hebben. Deze eigenschap maakt het installatieproces echter gemakkelijker. Type B LED buizen, aan de andere kant, vereisen geen aparte driver en zijn meestal single-ended. Ze hebben andere wattage-eisen en zijn over het algemeen energie-efficiënter dan type A LED-buizen.

LED-buizen zijn over het algemeen dimbaar en werken met lichtregelsystemen. Ze zijn echter duurder en vereisen mogelijk een uitgebreidere installatie. Ze zijn echter energie-efficiënter en zijn een betere keuze voor commerciële omgevingen. Uiteindelijk zijn LED buizen de toekomst van commerciële verlichting. En ze zijn ook beter voor het milieu.

Een andere overweging is de kleurtemperatuur van LED’s. In tegenstelling tot fluorescentielampen kunnen LED’s licht produceren in veel verschillende kleurtemperaturen. Zolang de kleurtemperatuur compatibel is, zijn LED’s een perfecte vervanging voor TL-buizen.

Dimmogelijkheden

Er zijn verschillende soorten LED TL-buizen, en sommige kunnen worden gedimd. Type A LED buizen vereisen wijzigingen in de bedrading en een externe driver, terwijl type B LED buizen werken met 120V dimmers. Beide types vereisen elektrische aanpassingen, en de LED-buis van type B is minder efficiënt dan andere T8 LED-buizen. Terwijl de LED-buis van het type C kan werken met een verscheidenheid aan fluorescentielampen, zijn de dimmogelijkheden beperkt.

Type A en Type B LED buizen zijn beschikbaar voor retrofit installaties. Deze twee types verschillen vooral in hun interactie met fluorescentievoorschakelapparaten. Terwijl alle fluorescentiebuizen voorschakelapparaten nodig hebben om te werken, hebben niet alle LED’s dat. Fluorescentielampen hebben hoge spanningsstoten nodig om te starten, dus moet iets de stroom naar de buis regelen. LED’s daarentegen werken met een driver, die in vele maten verkrijgbaar is.

LED’s hebben niet alleen een grotere helderheid dan tl-buizen, maar zijn ook efficiënter. Ze gaan tot 50.000 uur mee, wat aanzienlijk langer is dan fluorescentielampen. Bovendien verliezen ze geen energie door warmte zoals fluorescentiebuizen. Dit betekent dat LED-lampen niet zo vaak vervangen hoeven te worden.

Een ander groot voordeel van LED’s is hun onmiddellijke reactietijd. Er is geen opwarm- of afkoelperiode, en dit zorgt voor een consistenter licht zonder flikkering. Oudere fluorescentiemodellen moesten lang wachten voordat ze opstartten, maar recente snelstartmodellen hebben dit tijdrovende proces geëlimineerd. Storingen tijdens het opstartproces zijn meestal het gevolg van defecte transformatoren of starters. Fluorescentielampen gaan ook aan en uit als ze het einde van hun levensduur bereiken.

Type B LED buizen zijn ballast-bypass LEDs. Deze buizen worden gevoed door directe lijnspanning in plaats van ballasten en kunnen tot 20% meer energie besparen dan ballast-compatibele LED’s.

Ballastcompatibiliteit

Voordat u LED TL-buizen installeert, is het belangrijk te bepalen welk type voorschakelapparaat ze nodig hebben. Hoewel de meeste soorten TL-buizen werken met elektronische voorschakelapparaten, zijn sommige daarmee niet compatibel. In dergelijke gevallen is het raadzaam een erkende elektricien te raadplegen. Het is ook belangrijk om de levensduur van het voorschakelapparaat te bepalen voordat u de nieuwe TL-buizen aanschaft. De compatibiliteit van de ballast is essentieel voor de efficiëntie en de veiligheid. Bovendien zijn de kosten voor het vervangen van een voorschakelapparaat vaak een belangrijke factor.

Een andere overweging is of de LED-buis werkt met de bestaande ballast. Sommige oudere installaties kunnen verschillende soorten voorschakelapparaten hebben en u zult ze moeten vervangen als ze niet compatibel zijn. Dit kan leiden tot extra onderhoudskosten, dus het is cruciaal om dit te controleren voordat u een nieuwe LED-buis aanschaft.

Als de nieuwe TL-buis niet werkt met uw huidige voorschakelapparaat, kunt u kiezen voor een hybride lineaire LED-lamp. Deze lampen werken met uw huidige fluorescentievoorschakelapparaat en netspanning. Deze lampen passen in elk standaard armatuur zonder dat ze opnieuw bedraad of door een nieuw armatuur vervangen hoeven te worden. Ze zijn ook gemakkelijker te installeren dan fluorescentielampen, dus bijna iedereen kan het doen.

Sommige LED-buizen zijn compatibel met fluorescentievoorschakelapparaten, maar ze zijn duurder. Een LED-buis kopen die zonder voorschakelapparaat werkt is meestal de veiligste optie. Deze lampen zijn efficiënter en betrouwbaarder, en ze zijn niet zo duur. Maar houd in gedachten dat het vervangen van een ballast een enorm gedoe kan zijn, en ze zijn meestal duurder.

Bij het kiezen van een Tl buis led is het essentieel om het type ballast in de armatuur te controleren. Sommige fluorescentie-armaturen hebben een geschakelde of niet-geschakelde zuil, die problemen kan veroorzaken. Dit zijn echter niet de enige soorten fluorescentie-armaturen. Sommige hebben ook instant-start ballasten.

Levensduur

LED lampen zijn energiezuiniger dan traditionele verlichtingsbronnen en bieden een langere levensduur. Traditionele verlichtingsbronnen gaan sneller kapot en zijn duur om te vervangen. LED lampen gaan tot 30 keer langer mee dan LFL lampen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor langdurige verlichtingsoplossingen. Naast hun lage kosten kunnen LED-lampen worden gemaakt om een breed scala aan kleuren te produceren.

Een ander voordeel van LED-lampen is dat ze energiezuiniger zijn dan TL-buizen. Ze kunnen tot 50.000 uur meegaan, wat bijna vier keer langer is dan fluorescentielampen. Bovendien blijven ze gedurende hun hele levensduur volledig verlicht. Fluorescentielampen daarentegen verliezen capaciteit naarmate ze ouder worden en moeten vaak worden vervangen.

LED-buizen bestaan uit honderden afzonderlijke LED’s. Ze komen in een breed scala van kleuren en temperaturen, en hebben geen voorschakelapparaten nodig om te werken. Fluorescente lampen vereisen ballasten, die moeten worden verwijderd om ze te vervangen. Bovendien verbruikt een LED-buis van vier voet doorgaans vijftien tot vijfentwintig watt energie, vergeleken met meer dan dertig watt voor dezelfde TL-buis.

De levensduur van een fluorescentielamp kan variëren van tien tot vierentwintigduizend uur. De levensduur van een LED-lamp kan meer dan het dubbele zijn. Als het licht voortdurend aan en uit wordt gezet, verliest de lamp veel sneller zijn licht. Dit betekent dat het vervangen van een TL-buis door een LED-lamp veel geld kan besparen.

In het algemeen ligt de levensduur van een LED-lamp tussen de vijfentwintigduizend en vijftigduizend uur. Dat is ongeveer zeven jaar lichtopbrengst. Als u een LED-lamp installeert met acht uur per dag, kan deze wel zeventien jaar meegaan. Dat is 30 keer langer dan de levensduur van een gloeilamp.