Tips voor een hygiënische vuilnisbak

Het reinigen van een vuilnisbak is waarschijnlijk niemands favoriete bezigheid, maar het is wel van groot belang. Vooral wanneer het een restaurant of ziekenhuis betreft, is het belangrijk om hygiëne na te streven en moet je tijdig je vuilnisbak reinigen. Gelukkig kun je dit ook laten doen, bijvoorbeeld door VCS. Als professionals kunnen ze je vuilnisbakken voor je reinigen en ontsmetten, zodat je gegarandeerd bent van goede hygiëne. Ben je op zoek naar nog meer tips om een vuilnisbak zo hygiënisch mogelijk te houden? Lees hieronder verder.

Afval scheiden

In een vuilnisbak ontstaan er snel schimmels en bacteriën, dus het is slim om zelf zoveel mogelijk preventieve maatregelen te nemen om je vuilnisbak enigszins schoon te houden. Afval scheiden is een maatregel die je kunt nemen en hoeft helemaal niet lastig te zijn. Vooral GFT-afval is belangrijk om bij elkaar te houden, omdat dit afval snel rot en nare geuren verspreidt. Het is dus slim om GFT-afval zo goed mogelijk van al het andere afval te scheiden en dit in een aparte bak te verzamelen. Wist je dat er composteerbare afvalzakken bestaan? Zo kun je al het GFT-afval alsnog in een zak opbergen alvorens je het de prullenbak in gooit!

De grootte van je vuilnisbak

Het is misschien verleidelijk om een zo groot mogelijke bak aan te schaffen voor je afval, zodat je nooit voor het probleem komt te staan dat je bak vol zit. Hoe groter de bak echter, des te langer het afval erin blijft liggen. Je vuilnisbak wordt viezer naarmate het afval er langer in ligt, dus het is slim om je vuilnisbak vaak te legen. Kies dan ook een vuilnisbak n een formaat dat past bij je huishouden of de capaciteit van je bedrijf bijvoorbeeld.

Huis-, tuin- en keukentips

Voordat je al het afval in de afvalcontainer deponeert, kun je wat baking soda in de vuilnisbak strooien. Baking soda maakt het niet hygiëniger, maar zorgt er in ieder geval wel voor dat alle vieze geurtjes worden geabsorbeerd. Nog steeds is het van groot belang om je afvalcontainer op tijd te legen en om regelmatig de vuilnisbak te laten reinigen. Natuurlijk is het slim om altijd een vuilniszak te gebruiken en afval nooit los in de afvalcontainer te gooien, maar het kan zijn dat er bijvoorbeeld wat vloeistof lekt. Heb jij al een hygiënische vuilnisbak?