Vier tips voor het bouwen van een BEN huis

Als je een bijna energieneutraal huis wilt bouwen dan zul je veel keuzes moeten maken. Zo moet je onder meer bepalen of je een gietvloer wilt laten aanbrengen in je woning. Natuurlijk zijn er nog meer vloeren waarvoor je zou kunnen kiezen, zoals laminaat, hardhout, et cetera. Zelfs een vloercoating zou nog een goede optie kunnen zijn. Ook zul je moeten gaan nadenken over de decoraties in je huis. Ga je zelf aan de slag met epoxy giethars of zul je toch nieuwe decoraties aanschaffen? Gelukkig helpen de onderstaande tips bij het bouwen van een energiezuinig huis! 

 

Gebouwschil

Je beschermt je smartphone toch tegen krassen door een glasbeschermer of een hoes te gebruiken? Op dezelfde manier dient een gebouwschil als een beschermer of bedekking voor een huis. De buitenste structuur van het gebouw wordt de gebouwschil genoemd en is een van de noodzakelijke energiesystemen. Het werkt als een schild tussen de binnen- en buitenomgeving en beschermt het huis tegen de lucht, vocht en over het algemeen barre weersomstandigheden. Gezien het type isolatie dat wordt gebruikt, houdt de gebouwschil de binnentemperatuur op elk gewenst niveau. Het kan je huis warm houden tijdens de winter en koel tijdens de zomers, waardoor het ook voor een energiebesparing kan zorgen.

Ventilatiesysteem

Een goed ontworpen ventilatiesysteem voor een energiezuinig huis biedt niet alleen comfort, maar helpt ook bij energiebesparing door overmatig gebruik van elektrische apparaten die worden gebruikt voor verwarming en koeling te voorkomen. Bovendien filtert woningventilatie ook vervuilde lucht. De eenvoudigste vorm van ventilatiesystemen zijn ramen en mechanische systemen met ventilatoren die worden gebruikt om het interieur aangenaam te houden. Je BEN huisontwerp moet zorgen voor een gezonde en natuurlijke ventilatie omdat het lucht en vocht door de barrière van de gebouwschil voert en soms ook warmte. Dit kan je energieverbruik aanzienlijk verminderen en je woning dus energiezuiniger maken.

 

Verlichtingsarmaturen

Elk huis gebruikt een binnen- en buitenverlichtingssysteem dat veel energie kan verbruiken, afhankelijk van het type verlichtingsarmaturen of lampen dat wordt gebruikt. Volgens onderzoek van de American Energy Information Administration is licht goed voor 14 procent van het elektriciteitsbudget voor een gemiddeld huis. Het is daarom van belang om hiermee aan de slag te gaan bij je BEN woning. Zo valt het aan te raden TL lampen en LED lampen te gebruiken omdat deze minder warmte en meer licht genereren, wat je uiteindelijk helpt om energie te besparen. LED’s leveren een goed investeringsrendement op en passen in de meeste verlichtingsarmaturen.

 

Apparaten

Met de vooruitgang en vooruitgang in technologie, kan de selectie van relevante slimme apparaten je helpen bij het besparen en optimaliseren van je huisenergie. Dergelijke apparaten gebruiken een minimum aan energie om te functioneren in vergelijking met gewone apparaten, waardoor je elektriciteitsrekening verder daalt. Een energiezuinige woning moet slim zijn om een ​​goed rendement op de investering te geven en op de langere termijn geld te besparen. Zo is het een goed idee om te kiezen voor smart devices, waaronder slimme lampen en slimme thermostaten. Hierdoor kun je je BEN woning nog energiezuiniger maken.